Kárókatona gyérítés lőszerbeszerzés támogatása

Hír kép
2017-ben a „Kárókatona gyérítés lőszerbeszerzés támogatása” elnevezésű pályázat Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter úr jóváhagyásával 11 000 000 Ft-os keretösszeggel került kiírásra, amit a pályázók JÚLIUS 17. ÉS AUGUSZTUS 31. között adhatnak be.
 
 
A nagy kárókatona gyérítésének támogatására hozta létre a Földművelésügyi Minisztérium 2015-ben ezt az előfinanszírozású pályázatot. A pályázati kiírás a gyérítést a kilövésekhez elhasznált lőszer (kizárólag 3,5-4 mm átmérőjű, acél vagy bizmut, wolfram, cink, ón és ezek ötvözeteiből készült sörét) költségeihez való hozzájárulás formájában támogatja. A pályázat kialakítása során cél volt a legegyszerűbb konstrukció összeállítása, amellett, hogy az garantálni tudja a támogatás valóban gyérítési és riasztási tevékenységre történő felhasználását. Így került kilőtt egyedenként egységár meghatározásra, melyre átalány támogatásként pályázhatnak azok, akik az előző évi derogációs jelentésben legalább 60 egyed kilövését jelentették. A 2017-ben kiírt pályázatban a kilőtt egyedenkénti előzetesen kalkulált egységár 962 Ft.
 
A pályázattal kapcsolatban felvilágosítás az alábbi elérhetőségen kérhető: Földművelésügyi Minisztérium Horgászati és Halgazdálkodási Főosztály, Fera Gábor halgazdálkodási hatósági referens, hétfőn, kedden és csütörtökön 9 és 14 óra között (e-mail: gabor.fera@fm.gov.hu tel.: +36/1-896-3107).
 
Dátum: 2017.07.03.
<< Vissza